Tampere
Heroes Comic Con Finland
Conikuvat
B2
Manga Cafe
Taike
LamppuArt

Yleistä

Tampere Kuplii on hyvän mielen sarjakuvafestivaali, joka on tarkoitettu kaikille sarjakuvista kiinnostuneille. Vuonna 2024 Tampere Kuplii järjestetään jo 18. kerran. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Aukioloajat

Viikonloppuna Tampere-talo on auki lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-17.

Tapahtumapaikat

Viikonlopun festivaalitapahtuma sijaitsee Tampere-talossa, osoitteessa Yliopistonkatu 55, Tampere.

Arkipäivien ohjelma jakaantuu eri puolille kaupunkia. Lisätietoja löydät alasivulta arkipäivien ohjelma.

Teema: Pieniä ihmeitä

Tampere Kupliin teemana on tällä kertaa "Pieniä ihmeitä". Monitulkintainen teemamme toisaalta juhlii sarjakuvataiteen pieniä tekoja, teoksia ja tempauksia, toisaalta korostaa sitä, kuinka pieni voi olla jotain aivan erityistä ja kuinka pienistä aluista voi kasvaa jotain suurta. Teema herättelee huomaamaan pienet ihmeet ympärillämme, niin arjessa kuin taiteessakin. Kuplivan sarjakuvafestivaalin hulinassa on hyvä pysähtyä arvostamaan niitä pieniä ihmeitä, jotka ovat itse kunkin tuoneet juuri tällaisena juuri tähän hetkeen.

Myyjät

Tampere Kupliissa on paikalla viikonloppuna useita eri myyjiä, joilla on myynnissä sekä kotimaisia että ulkomaisia sarjakuvia, ja monenlaisia sarjakuviin liittyviä tuotteita.

Narikka

Tampere-talon maksullinen vaatenarikka sijaitsee rakennuksen pääaulassa. Narikka maksaa 3e (alle 12-vuotiaat veloituksetta) ja sen voi maksaa käteisellä tai kortilla.

Käteisautomaatit

Otto-käteisautomaattit löytyvät tapahtumapaikan läheisyydestä kauppakeskus Tullintorilta sekä Rautatieasemalta.

Pääosa myyjistä suosii korttimaksua. Osa pienlehtimarssin toimijoista käyttää myös Mobilepayta.

Saapuminen julkisilla välineillä

Tampere-taloon on helpointa saapua julkisilla kulkuvälineillä läheltä ja kaukaa. Lisäohjeita löydät Tampere-talon sivuilta. Paikalta löytyy myös runsaasti tilaa polkupyörille.

Saapuminen henkilöautolla

Lähin pysäköintitalo Finnpark P-Tampere-talo sijaitsee kahden korttelin päässä tapahtumapaikalta, maksutapana kortti tai Moovy-sovellus. Muista pysäköintipaikoista löytyy hyvä kartoitus Tampere-talon sivuilta.

Pääsymaksu

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ruoka ja majoitus

Tampere-talon omien ravintoloiden lisäksi muutaman minuutin kävelyetäisyyden päästä löytyy laaja valikoima ruokapaikkoja sekä -kauppoja. Myös hotelleja on muutaman sadan metrin säteellä useita.

Yleiskatsaus

Tapahtuma järjestettiin ensi kertaa vuonna 2007 Finlaysonin alueella. Vuodesta 2016 alkaen Tampere Kuplii on järjestetty Tampere-talossa. Tapahtuman järjestää Tampere Kuplii ry.

Löydät listan aiemmista tapahtumista Tampere Kuplii ry:n kotisivuilta.