B2
Taike
Tampere
LamppuArt
Manga Cafe
Heroes Comic Con Finland
Conikuvat

Tampere Kupliin arkipäivien ohjelma

Maanantai 18.3.
Tammerkosken lukio Kuplii

Tiitu Takalo vierailee Tammerkosken lukiossa ja esittelee omaa sarjakuvataidettaan ja kertoo sarjakuvataiteilijan ammatista.

Tiitu Takalo on tamperelainen feministi, sarjakuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataiteilija. Usein hänen teoksensa uppoutuvat tunne edellä yhteiskunnallisiin aiheisiin. Hän ammentaa sarjakuviin aiheita omista kokemuksistaan ja todellisista tapahtumista. Koulutukseltaan Takalo on kuvataiteilija. Hän on käynyt läpi perinteisen taiteen koulutuksen: piirustuksesta ja maalauksesta kuvanveiston kautta taidegrafiikkaan.

https://tiitutakalo.net/

Keskiviikko 20.3.
Lastenkirjainstituutissa Kuplii

Vieraana Riina Tanskanen, sarjakuvantekijä

Riina Tanskanen on imatralaislähtöinen, Tampereella asuva kuvataiteilija ja yhteiskuntakriitikko, joka tunnetaan Tympeät tytöt -taideteoksistaan. Vuonna 2021 ilmestynyt Tympeät tytöt -sarjakuvateos nousi bestselleriksi ja ansaitsi Sarjakuva-Finlandia-ehdokkuuden. Teos saa jatkoa vuonna 2024. Tanskanen kirjoittaa lisäksi runoja, proosaa ja novelleja. Hän käsittelee teoksissaan yhteiskunnallisia ja sosiaalisia ongelmia, kuten suorituskeskeistä yhteiskuntaa, kehonkuvaa, rasismia ja seksismiä. Riinaa haastattelee Jyrki Liikka.

Minä ja sarjakuva!

Hannele Kivilahti on jokaisen tamperelaisen sarjakuvaihmisen tuntema vähintäänkin Antikvariaatti Lukulaarista. Hän on myös merkittävä taustavaikuttaja Tampereen ja koko Suomen sarjakuvascenessä. Missä kaikessa? Millaisen matkan Hannele on sarjakuvissa tehnyt? Tule kuulemaan, kun Timo Kokkila haastattelee Hannelea.

Torstai 21.3.
Kirjasto Kuplii!

Ohjelma on valitettavasti peruttu

Vieraana sarjakuvataiteilija Kimmo Lust

Kimmo Lust on Sarjakuva-Finlandialla palkittu kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Hän voitti Sarjakuva-Finlandian vuonna 2023 esikoisalbumistaan Silmukka. Lisäksi kriitikot valitsivat Silmukka-teoksen Sarjainfo-lehden äänestyksessä vuoden 2022 parhaaksi sarjakuvakirjaksi. Silmukka kertoo päihdeongelmaisen vanhemman lapsena kasvamisesta lapsen ja nuoren silmin. Kirja perustuu Lustin omiin muistoihin.  Haastattelija kirjastovirkailija Mika Mäkinen.

Haastattelu striimataan Metso STUDIOn toimesta ja sitä voi seurata myös etänä Tampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanavalla.

Perjantai 22.3.
Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto

Kirjailija, toimittaja ja veteraanimaahanmuuttaja Roman Schatz paljastaa, mikä teos saa vuoden 2024 Sarjakuva-Finlandia palkinnon.

Verkkolähetystä voi seurata tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=cdj0MVqHYJg

Tutustu finalisteihin täällä: https://www.sarjakuvafinlandia.fi/

Perjantai 22.3.
Kirjasto Kuplii!

Vieraana vuoden 2024 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon valitsija Roman Schatz

Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta painetusta sarjakuvateoksesta. Vuoden 2024 palkinnon saajan valitsee kirjailija, toimittaja ja veteraanimaahanmuuttaja Roman Schatz. Häntä haastattelee kirjastonhoitaja Maria Rissanen Metson lavalla.

Haastattelu striimataan Metso STUDIOn toimesta ja sitä voi seurata myös etänä Tampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanavalla.

Perjantai 22.3.
Hei muuten -sarjakuvakirjojen julkaisutilaisuus

Hei muuten -sarjakuvasarjan julkaisua juhlitaan Tampere Kuplii -festivaalilla perjantaina 22.3.2024 klo 15 Metson pohjakerroksen Lehmus-salissa. Ihan vieressä on esillä myös sarjakuvia esittelevä näyttely. Tervetuloa mukaan tutustumaan sarjakuviin & tapaamaan taiteilijoita!

Hei muuten on sarjakuvakirjojen sarja, joka kokoaa yhteen kahdeksan erityistä tukea tarvitsevan taiteilijan esikoissarjakuva-albumit. Metsossa juhlistamme kaikkia sarjan vastailmestyneitä teoksia:

Hei muuten Facebookissa: www.facebook.com/heimuuten ja Instagramissa: www.instagram.com/heimuuten/