Conikuvat
LamppuArt
B2
Taike
Tampere
Manga Cafe
Heroes Comic Con Finland

Näyttelyt muualla ja ennen Kupliita

Hei muuten – erityisiä sarjakuvia

Hei muuten -näyttelyjuliste

Hei muuten on sarjakuvakirjojen sarja, joka kokoaa yhteen kahdeksan taiteilijan esikoissarjakuva-albumit. Näyttelyssä on esillä lyhyet otteet kirjoista, sekä videoita näyttelyn taiteilijoista.

Kirjat on tehty tuetuissa taidestudioissa eri puolilla Suomea: Helsingissä Aula-työkodin Studio Aulassa ja Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla, Pieksämäellä Etelä-Savon hyvinvointialueen Taidepesulassa sekä Porvoossa Ateljee Eivorissa. Hei muuten -julkaisusarja punoo umpeen kuilua, joka jättää erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat sarjakuvakentän ulkopuolelle. Sarjan taiteilijat Joannis Clementides, Rosa Haikarainen, Anna-Stina Helander, Olli Kanninen, Maija Möttö, Riina Noro, Elias Pylvänäinen ja Kenneth Wallenius tuovat kaikki taide- ja kirjallisuuskeskusteluun jotain, mitä aiemmin ei olla nähty.

Taiteilijoiden työskentelyä on mentoroinnut Miissa Rantanen. Koko sarjan on mahdollistanut Koneen Säätiön tuki sekä Zum Teufel -kustantamo.

Näyttelyt Tampere-talossa

Kunniavierasnäyttely: Ulla Donner

Luonnollinen Näytelmä -albumin kansikuva

Ulla Donner voitti Sarjakuva-Finlandian vuonna 2019 ilmestyneestä teoksestaan Sontaa (Kustantamo S&S). Häneltä on ilmestynyt myös sarjakuvakirjat Spleenish (Schildts & Söderströms, 2017) ja Luonnollinen näytelmä (Kustantamo S&S, 2023). Näyttelyssä on esillä printtejä viimeksimainitusta.

Kunniavierasnäyttely: Heikki Paakkanen

Heikki Paakkanen on Puupäähatulla palkittu sarjakuvantekijä ja animaattori, joka on voittanut mm. Sarjakuva-Finlandian, Vuoden sarjakuvateko -palkinnon sekä lukuisia miekkailupokaaleja ja pöytätennispalkintoja. Paakkanen vieraili vuonna 2023 Ukrainassa taustoittamassa viimeisintä kirjaansa Slava Ukraini (Zum Teufel, 2023). Myös tämän lehden kansikuva on Paakkasen kynästä.

Kunniavierasnäyttely: Jope Pitkänen

Kuva Jope Pitkäsen näyttelystä

Jorma “Jope” Pitkänen on Suomen ja ehkä maailmankin tuotteliain sanomalehtistrippien piirtäjä. Jopen ura alkoi jo 1970-luvulla, ja piitäminen jatkuu yhä Suonenjoella. Esillä on Jopen uraa esittelevä kiertonäyttely, sekä alkuperäispiirroksia.

Kössi Kenguru sarjakuvien maailmassa

Kössi Kenguru kansikuva

Heikki Prepulan (s. 1939) Kössi Kenguru -sarjakuva ilmestyi Me-lehdessä vuosina 1973–1990. Kokoelmakirja Kössi Kenguru sarjakuvien maailmassa ilmestyi vuonna 2023 (Kustantaja: Kissanviikset). Näyttelyssä on esillä sarjakuvan alkuperäissivuja.

Ruutujen taikaa

Ruutujen Taikaa -näyttely

Yhdeksän tamperelaisen sarjakuvantekijän yhteisnäyttely. Mukana ovat: Jonathan Tarkron, Nika "Huolihukka" Kiiskilä, Maryam ”Mellu” Abuzaid-Ryu, Mae "manamonni" Vaarala, JattaS & InnaS, Iida "Damatris" Reitti sekä tekijätiimi ellumir ja elppidraws. Näyttelyä tukee Tampereen Sarjakuvaseura.

Tarinoita muinaisesta pohjolasta 10 v.

Tarinoita muinaisesta pohjolasta 10 v. -näyttely

Tarinoita muinaisesta Pohjolasta on 1200-1300 -lukujen Pohjolaan ja Baltiaan sijoittuva seikkailutarina. Sarjakuvan maailma on sekoitus historiaa, kansantarinoita sekä muinaissuomalaista mytologiaa. Esillä on originaaleja pitkään jatkuneesta fantasiasarjasta.

Kevyt metalli nro 14

Kevyt metalli nro 14 kansikuva

Kevyt Metalli nro 14 sisältöä esittelevä printtinäyttely. Mukana on kotimaisia ja ulkomaisia huippunimiä ja ulkomailla julkaistua Suomi-sarjakuvaa, scifiä ja fantasiaa ja vähän kauhuakin. Kevyt Metalli -lehteä julkaisee Musta Ritari -kustannus.

Cosplay-photoshootnäyttely

Sarjakuva-aiheisten näyttelyiden lisäksi Tampere Kupliissa on tänä vuonna tarjolla myös jotain aivan uutta - Cosplay-photoshootnäyttely! Näyttelyssä on esillä erilaisia photoshoot-cosplaykuvia, joissa niin cossaajat kuin kuvaajat ja editoijatkin pääsevät esittelemään taitojaan.