Taike
Conikuvat
LamppuArt
Heroes Comic Con Finland
B2
Tampere
Manga Cafe

Animemusiikkivideo- eli AMV-ohjelma
AMVplus-kilpailu

Yleistiedot

Myös tämän vuotisen Tampere Kupliin ohjelmasta löytyy perinteinen animemusiikkivideo- eli AMV-kilpailu. Kilpailu kokee sisällöllisesti uusia tuulia, sillä tänä vuonna animaatioiden, sarjakuvien sekä pelien lisäksi myös näytellyt elokuva- ja tv-sarjat pääsevät parrasvaloihin.

Tältä sivulta löydät kilpailun säännöt sekä ilmoittautumisohjeet. Ilmoittautuminen on vapaa kaikille harrastajille. Luethan säännöt huolellisesti läpi ennen osallistumista. Kilpailun lisäksi luvassa on myös AMVplus-show, josta löydät lisätietoja AMVplus-show’n omalta sivulta.

Aikataulu

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä animaatiota, pelejä, sarjakuvaa, elokuvaa tai näyteltyjä tv-sarjoja lähdemaasta riippumatta. Kilpailuun hyväksytään myös itse animoidut videot, jonka alkuperäinen lähdemateraali pohjautuu olemassa olevaan medialähteeseen.

Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 25.2.2024 klo 23.59 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Palkinnot postitetaan voittajille kilpailun jälkeen.Mikäli osallistuja ei kuitenkaan ole paikalla kilpailussa ja sijoittuu, eikä ole lähettänyt ketään noutamaan palkintoa puolestaan, postitetaan palkinto hänelle kotiin.

Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa osallistujan oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä. Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen Xfer-lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä.

Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa tai ulkomaalaisissa con-tapahtumien AMV-kilpailuissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, mutta suositeltavaa on julkaista se vasta kilpailun jälkeen.

Kilpailun järjestelyihin osallistuvat tai heidän välitön lähipiirinsä ei voi ottaa osaa kilpailuun. Mikäli osallistumisen tai kilpailuteoksen kanssa ilmenee ongelmia minkä tahansa näissä säännöissä mainitun kohdan suhteen, on AMV-vastaava yhteydessä kilpailijaan ongelmakohdan korjaamiseksi.

Sisällölliset vaatimukset

Videon sisällössä usean eri lähdemateriaalin käyttö on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä ylimääräisiä logoja eikä tekijöiden nimiä sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Älä myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa tietoja videon tekijästä tai käytetystä lähdemateriaalista. Editointiohjelmista tulevat automaattiset vesileimat ovat myös kielletty. Kilpailun AMV-vastaava tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet muutaman sekunnin esittelyvideot, jotka sisältävät tiedot videon nimestä ja tekijöistä nimimerkkeineen. Osallistuja saa kuitenkin sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogiosuuksille tai esimerkiksi kappaleen sanoituksia typografiana näin halutessaan.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti (1:00) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00). Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota, joista kolmannen tulee olla monimedia -video (kts. palkinnot). Myös yhteistyövideot vähintään yhden toisen tekijän kanssa ovat sallittuja. Useamman kuin yhden yhteistyövideon kilpailuun lähettäminen on myös täysin sallittua, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Finaaliin päässeille kilpailijoille ja heidän aveceilleen varataan istumapaikat salista. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia, videoita tai kuvauksia editointiprosessistaan, joihin on kiinnittänyt erityistä huomiota. Nämä toimitetaan tuomaristolle videon ohessa. Liitteet eivät saa sisältää videon tekijää personoivaa tunnistetta kuten nimimerkkiä. Liitetiedostojen on tarkoitus toimia esimerkkinä ja nostaa esiin videoiden parhaita puolia, joten lisääthän liitteitä vain kohtuullisen määrän.

Tekniset vaatimukset

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista materiaalia. Hyväksytyt tiedostomuodot ovat: mp4, wmv ja avi. Mikäli lähetät videon jossakin toisessa tiedostomuodossa tai videon toistamisessa ilmenee ongelmia, AMV-vastaava muuttaa sen mp4-muotoiseksi. AMV-vastaava ei ole vastuussa uudelleenpakkauksesta johtuvista laadun menetyksistä. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 (widescreen) tai 1920x800 (cinematic widescreen). Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Salin tykki toistaa korkeintaan 60 fps videoita, mutta suosittelemme tästä huolimatta lähettämään videoita joiden fps on korkeintaan 50. Tarkistathan, että videoon valittu musiikkikappale on laadukas ja että sen ääni ei rikkoudu.

Videoiden tarkistus

Kilpailuvideot suositellaan lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ovat yhdeydessä osallistujaan ongelmatilanteiden kohdalla mahdollisimman pian. Mikäli videon sisällössä on ongelmia, osallistujan on mahdollista tehdä säännönmukaiset korjaukset 26.2. Klo 23.59 mennessä. Myös mahdolliset liitetiedostot tulee olla lähetettynä aiemmin mainittuun ajankohtaan mennessä. Mikäli videota ei korjata sääntöjen mukaiseksi, se hylätään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Tuomarointi suoritetaan anonyymisti. Esikarsinnassa tuomarit pisteyttävät kaikki videot ja valitsevat ne teokset, jotka nähdään AMV-kilpailun finaalissa lauantaina 23.3. Sekä karsituille, että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse 10.3. mennessä. Tuomaristo valitsee finalisteista voittajat, jotka palkitaan kilpailun päätteeksi. Sama video voi saada ainoastaan yhden tuomaripalkinnon. Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Mikäli video ei läpäise tuomarien esikarsintaa, voi videolla osallistua Tampere Kupliin AMVplus-show’hun.

Tuomaristo

Tämän vuoden Tampere Kupliin AMV-kilpailun tuomaristosta löytyy Waywardnick, SAL, nokkosnukka ja Lavliqe! Näin tuomaristo esittelee itsensä:

Waywardnick

Waywardnick

Waywardnick tässä hei! AMV:t ovat olleet kauan iso osa elämää. Aloitin niiden katsomisen 2006 vuoden paikkeilla, mikä sitten nopeasti johti editointi harrastuksen pariin. Nykyään opiskelen mediaa sekä editoin freelancerina, mutta edelleen löytyy aikaa uusille AMV:eille silloin tällöin.

Videoissa rytmitys ja leikkaus ovat lähellä sydäntä, oli se sitten musiikin tahtiin tai tarinankerronnan kannalta sopiva. Kiinnitän paljon huomiota teknisyyteen, vaikkakin jo pelkkä hyvä & vahva idea voi viedä pitkälle! Isot propsit myös, jos video saa nauramaan tai itkemään.


SAL

Waywardnick

Moikka! Olen editoinut videoita vuodesta 2011 lähtien ja kisannut AMV-kilpailuissa 6 vuoden ajan sekä yksin että yhteistyövideoilla, jonka aikana on tullut muutamia pieniä voittoja. Olen koulutukseltani medianomi, joten videoiden maailma on myös opintojen ja töiden kautta tuttu, vaikka teenkin tällä hetkellä enimmäkseen graafikon töitä.

Editoinnissa itselleni erityisen tärkeitä asioita ovat kohtauksien sovittaminen yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi sekä efektien sopiva käyttö. Kiinnitän myös erityistä huomiota musiikin ja lähdemateriaalin toimivuuteen osana kokonaisuutta. Suosikki-AMV:ni ovat erityisesti sellaisia, jotka ovat tyyliltään uniikkeja ja erilaisia. Ne myös inspiroivat minua itseäni kokeilemaan uutta!

Haluan toivottaa kisaajille hurjasti tsemppiä kisaan! Luvassa on upea kisa ja en malta odottaa, että pääsen näkemään finaaliin valitut videot isolta screeniltä!


nokkosnukka

Waywardnick

Moikka, nokkosnukka tässä! Ennen kuin musisoin suomennettujen animetunnareiden parissa nykyisellä YouTube-kanavallani, animoin musiikin päälle Soturikissat-aiheisia animaatiopätkiä vanhemmalle kanavalleni. Ne ajat ovat jääneet jo taa, mutta syvä arvostus animaatioon ja AMV:hin on siitä huolimatta säilynyt, ja editoin omiin covereihini AMV-tyyppistä settiä edelleen!

Tuomaroinnissa kiinnitän erityisesti huomiota musiikin ja kuvan yhteispeliin, jossa musiikin rytmi ja sanoma synkkaa rohkeasti videon kanssa. Jännää päästä tuomaroimaan, tsemppiä kisaan kaikille!


Lavliqe

Waywardnick

Moi, mä oon Lavliqe! Tällä hetkellä oon tehnyt animaatiosketsejä someen puolisentoista vuotta, mutta oon editoinut, näytellyt ja puuhannut videoiden ääressä lapsesta saakka! Kokemusta on myös mm. TV-hommissa kuvaamisen ja editoinnin alueella, ja animoinnin lisäksi lyriikkavideot, ääninäytteleminen ja musiikki on lähellä sydäntä.

Kisavideoissa arvostan ja kiinnitän huomiota erityisesti musiikin rytmin korostamiseen, tarinallisuuteen ja yleiseen fiilikseen, joka parhaimmillaan inspiroi ja innostaa katsojaakin luomaan. Mun oma heikko kohta on tietenkin komedia, eli jos saat mut nauramaan, oot jo tietynlainen voittaja mulle!

Hyvät kisaajat: Haluun että mäiskäsette mua teidän videoilla päin mun naamaa. Onnea matkaan!


Tuomaripalkinnot

Erikoispalkinnot

Kilpailun paras

Tämä kruunun jalokivi loistaa kaikista kirkkaimmin ja on kilpailun pääpalkinto. Kilpailun paras on lumoavin kokonaisuus, joka vangitsee kaikkien tuomarien sydämet. Parhaimman teoksen suurin vahvuus on eheä ja itseään kantava kokonaisuus, jossa yhdistyvät saumattomasti tekijän tarinankerronnan ja editoinnin moniulotteiset taidot.

Paras kasvutarina

Paras kasvutarina kulkee käsi kädessä Tampere Kupliin teeman - pieniä ihmeitä - kanssa. Tämän palkinnon lunastaa video, joka sukeltaa syvälle päähenkilönsä mielenmaisemaan ja nostattaa esiin suuria tunteita sekä toivoa paremmasta.

Paras visuaalinen

Paras visuaalinen on näyttävä, täydellisyyteen asti hiottu editoinnin taidonnäyte. Tämän palkinnon voittaa video, joka esteettisyydellään ja katkeamattomalla flow’laan hivelee tuomareiden silmiä ja saa heidät häkeltymään.

Paras monimedia

Paras monimedia yhdistelee nerokkaasti ja taidokkaasti vähintään kolmea eri mediamuotoa muodostaen yhtenevän teoksen. Tärkeintä on sulava ja harmoninen kokonaisuus erityyppisiä materiaaleja hyödyntäen. Videon saa muodostaa käyttämällä esimerkiksi sarjakuvia, pelejä ja omaa animaatiota. Kaikkien medioiden ei välttämättä tarvitse olla samasta alkuperäislähteestä. Liitteiden lähettämistä suositellaan.

Yleistä palkinnoista

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Mikäli voittaja ei ole kilpailussa paikalla eikä hän ole lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan. Kilpailussa järjestetään yleisöäänestys, jonka voittaja julkistetaan finaaliesityksen lopulla. Järjestäjät varaavat oikeuden lisäpalkintojen jakamiseen oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Lähetyspalvelun ylläpidosta vastaa Säätöyhteisö B2 ry. Syöttämäsi tiedot toimitetaan ainoastaan aiemmin mainituille tahoille. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen “Nimimerkki” muodolla “EtunimiSukunimi”.

Lähetä videot Velhosto Xfer -lähetyspalvelun kautta, seuraavien ohjeiden mukaisesti:

  1. Siirry osoitteeseen: xfer.velhosto.fi
  2. Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: kuplii24
  3. Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”Etunimi Sukunimi (Nimimerkki)” sekä Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.
  4. Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv(ät)tamperekuplii.fi.

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, tuomari, vastaava tai muu tapahtuman edustaja olla yhteydessä tapahtuman pääjärjestäjään. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin AMV-vastaavalla.